Карадайъ: В нормална демокрация правителството би подало оставка заради ситуация като тази с Валери Симеонов

Според президента на АЛДЕ Ханс Ван Баален участието на националисти във властта не улеснява процеса по приемането на България в Шенген
Мустафа Карадайъ, ДПС
Снимка: БГНЕС

След като ДПС поиска оставките на вицепремиера Валери Симеонов и на председателя на парламентарната комисия по правата на човека Красимир Велчев, днес лидерът на партията Мустафа Карадайъ заговори за оставка на цялото правителство. Това стана след среща с президента на АЛДЕ Ханс Ван Баален. Ето какво каза Карадайъ:

Докато председатели на комисии и вицепремиер използват езика на омразата и ксенофобията и самите те са действащи лица на омразата, ние продължаваме да се отдалечаваме от нормалността. В такива ситуации, ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава цялото правителство. Така е в нормалните демокрации!

От своя страна, Ханс Ван Баален каза, че участието на националисти във властта не улеснява процеса по приемането на България в Шенген.
Обединените патриоти гледат на атаките на ДПС към вицепремиера Валери Симеонов като на опит за дестабилизация на правителството, заяви депутатът Павел Шопов.
Удря се тук, удря се там, правят се непрекъснато опити да се подкопава единството!  Това няма да бъде постигнато. В случая, Валери Симеонов е основна фигура в правителството! Няма да падне Валери Симеонов, спокойно!

Още от категорията
Крум Зарков

Парламентът прие на първо четене и без дебати промени в ГПК

Без дебати Народното събрание прие на първо четене предложенията на левицата застрахователните и потребителските дела да се водят по постоянния адрес на пострадалия, а не както е сега, по седалище на ответната страна. Предлаганите от БСП изменения засягат исковете за обезщетение по Кодекса за застраховането, Гаранционния фонд и Националното бюро на..

публикувано на 20.06.18 в 14:09
Тайфур Хюсеинов

Тайфур Хюсеинов: Ердоган ще спечели президентските избори в Турция още на първи тур

Въпросът с президентските избори в Турция тази неделя ще приключи още на първи тур. Това мнение изрази журналистът от obzornews.bg Тайфур Хюсеинов   в интервю за предаването „12+3“. „Това е възможно да се случи с оглед на това какво се случва в страната. Провеждат се едни избори в извънредно положение. Тотален контрол на медиите от..

публикувано на 20.06.18 в 14:05

Юнкер свиква извънредна среща на ЕС за миграцията

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква извънредна среща на лидерите на страните от ЕС по въпросите на миграцията и предоставянето на убежище. Това съобщи самият Юнкер в профила си в „Туитър“. „Свиквам неформална среща на лидерите по въпросите на миграцията и на предоставянето на убежище в неделя (24 юни), за да ги обсъдим с..

публикувано на 20.06.18 в 14:00

Задават ли се политически размествания след вота на недоверие

Сегашният вот на тема “Сигурност“ по-скоро е своеобразна кулминация на политическата активност на БСП като опозиция. БСП беше длъжна да внесе такъв вот по простата причина, че възниква въпросът за това какво точно, освен скандали, произвежда опозицията, бидейки втората най-голяма парламентарна партия. Това каза в интервю за предаването..

публикувано на 20.06.18 в 13:20
Росица Димитрова (вляво) по време на участието ѝ в сесия на Конференцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк.

Валери Симеонов остро възрази срещу приетата от Борисов оставка на Росица Димитрова

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова, съобщава правителственият пресцентър.  Тя е поискала да се оттегли след общественото напрежение заради участието ѝ в сесия на Конференцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк. По-рано стана ясно, че за..

обновено на 20.06.18 в 13:14
Депутати от ПГ на БСП внесоха вот на недоверие в деловодството на НС.

БСП внесе вота на недоверие към правителството на тема "Сигурност"

"БСП за България" внесе 80 подписа в деловодството на Народното събрание за вот на недоверие към правителството, заради несправяне със сигурността. Битовата престъпност и телефонните измами са само част от мотивите за искане на вот на недоверие. "Очевидно е за всички и за всеки български гражданин, че това правителство не се справя със..

обновено на 20.06.18 в 13:06

Служителите в сектор "Сигурност" на МВР лесно да преминават между отделните структури, реши НС

Служителите в сектор "Сигурност" на МВР ще могат лесно да преминават между отделните професионални структури, решиха окончателно народните представители. От БСП изразиха резерви по промените. Досега курсантите, завършили редовно обучение в Академията на МВР, бяха длъжни да служат в министерството за срок не по-кратък от 10 години, а стажантите..

публикувано на 20.06.18 в 12:40