Карадайъ: В нормална демокрация правителството би подало оставка заради ситуация като тази с Валери Симеонов

Според президента на АЛДЕ Ханс Ван Баален участието на националисти във властта не улеснява процеса по приемането на България в Шенген
Мустафа Карадайъ, ДПС
Снимка: БГНЕС

След като ДПС поиска оставките на вицепремиера Валери Симеонов и на председателя на парламентарната комисия по правата на човека Красимир Велчев, днес лидерът на партията Мустафа Карадайъ заговори за оставка на цялото правителство. Това стана след среща с президента на АЛДЕ Ханс Ван Баален. Ето какво каза Карадайъ:

Докато председатели на комисии и вицепремиер използват езика на омразата и ксенофобията и самите те са действащи лица на омразата, ние продължаваме да се отдалечаваме от нормалността. В такива ситуации, ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава цялото правителство. Така е в нормалните демокрации!

От своя страна, Ханс Ван Баален каза, че участието на националисти във властта не улеснява процеса по приемането на България в Шенген.
Обединените патриоти гледат на атаките на ДПС към вицепремиера Валери Симеонов като на опит за дестабилизация на правителството, заяви депутатът Павел Шопов.
Удря се тук, удря се там, правят се непрекъснато опити да се подкопава единството!  Това няма да бъде постигнато. В случая, Валери Симеонов е основна фигура в правителството! Няма да падне Валери Симеонов, спокойно!

Още от категорията

ЕК дава Полша на съд заради нарушения на независимостта на съдебната система

Европейската комисия съобщи днес, че дава Полша на Съда на ЕС заради нарушения на независимостта на съдебната система и че е поискала от съда да предприеме междинни мерки до произнасянето на решението. „Комисията смята, че продължаващите пенсионирания, предвидени в новия закон (за Върховния съд), ще доведат до сериозни и непоправими..

публикувано на 24.09.18 в 13:55
Пускови установки за зенитния ракетен комплекс С-300

Русия доставя на Сирия зенитни комплекси С-300

Русия ще достави на Сирия ракетна установка "Ес-300" земя - въздух. Стъпката е част от мерките, които Русия предприема, след като 15 военни загинаха при свалянето на руски самолет в Сирия, подчерта обяви министърът на отбраната Сергей Шойгу. По думите му системата значително ще увеличи бойния капацитет на сирийската армия.   Говорителят на..

публикувано на 24.09.18 в 13:39
Валентин Вацев

Валентин Вацев: Всички държавно-правни субекти са обвързани и зависими помежду си

Истина е, че всички държавно-правни субекти на тази земя са обвързани и зависими помежду си. Единствената сила, която изглежда като независима, но и това е илюзия, е Китай. Наистина всички са зависими. Това каза геополитическият анализатор Валентин Вацев в интервю за предаването „12+3“. Вацев подчерта, че често се бъркат понятията..

публикувано на 24.09.18 в 13:20

Расте натискът над Тереза Мей да се откаже от плана за Брекзит от Чекърс

Във Великобритания се очаква на днешното заседание на кабинета Тереза Мей да бъде подложена на натиск да се откаже от плана от Чекърс и да подкрепи свободно търговско споразумение с ЕС. Междувременно бившият министър за Брекзит Дейвид Дейвис и евроскептикът Джейкъб Рийс-Мог подкрепиха алтернативен план за Брекзит, разработен от..

публикувано на 24.09.18 в 11:44
Вселенският патриарх Вартоломей

Вселенският патриарх Вартоломей: Украйна има право на независима църква

Украйна има право на независима църква, каза Вселенският патриарх Вартоломей пред гръцкото издание „Катимерини“ по повод реакцията на Руската православна църква, която „заплаши с голям разкол в православния свят заради Украйна“. В публикацията Вартоломей припомня как Московската патриаршия е признала самостоятелност на Православната църква на..

публикувано на 24.09.18 в 10:59
Колинда Грабар-Китарович

Хърватският президент с обръщение към македонците

Дни преди референдума в Македония и хърватският президент Колинда Грабар-Китарович изпрати видеообръщение към гражданите. Тя каза, че Македония принадлежи към семейството на ЕС и НАТО и Хърватия е готова да им помогне по този път. „Това е възможност за македонските граждани да допринесат за стабилността и напредъка на цяла Югоизточна..

публикувано на 24.09.18 в 10:51

Цветан Цветанов отива в Брюксел за заседание на групата за контрол на Европол

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов ще участва в заседанието на Съвместната група за парламентарен контрол върху работата на Европол, което се провежда в Брюксел. В белгийската столица Цветан Цветанов ще разговаря с председателя на групата на ЕНП в Европарламента и кандидат за председател на..

публикувано на 24.09.18 в 10:47