Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карадайъ: В нормална демокрация правителството би подало оставка заради ситуация като тази с Валери Симеонов

Според президента на АЛДЕ Ханс Ван Баален участието на националисти във властта не улеснява процеса по приемането на България в Шенген

Мустафа Карадайъ, ДПС
Снимка: БГНЕС

След като ДПС поиска оставките на вицепремиера Валери Симеонов и на председателя на парламентарната комисия по правата на човека Красимир Велчев, днес лидерът на партията Мустафа Карадайъ заговори за оставка на цялото правителство. Това стана след среща с президента на АЛДЕ Ханс Ван Баален. Ето какво каза Карадайъ:

Докато председатели на комисии и вицепремиер използват езика на омразата и ксенофобията и самите те са действащи лица на омразата, ние продължаваме да се отдалечаваме от нормалността. В такива ситуации, ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава цялото правителство. Така е в нормалните демокрации!

От своя страна, Ханс Ван Баален каза, че участието на националисти във властта не улеснява процеса по приемането на България в Шенген.
Обединените патриоти гледат на атаките на ДПС към вицепремиера Валери Симеонов като на опит за дестабилизация на правителството, заяви депутатът Павел Шопов.
Удря се тук, удря се там, правят се непрекъснато опити да се подкопава единството!  Това няма да бъде постигнато. В случая, Валери Симеонов е основна фигура в правителството! Няма да падне Валери Симеонов, спокойно!

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна