Марешки настоява Цацаров да провери дали има политически чадър над него

Веселин Марешки
БГНЕС

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки настоява главният прокурор Сотир Цацаров да започне проверка на твърдения на Валентин Златев, председател на Българската газова и петролна асоциация, че над Марешки има тежък политически чадър. 

Лидерът на "Воля" цитира думи на Златев от заседание на парламентарната комисия за борба със сивата икономика и контрабандата от 28 септември:

Призовавам господин Цацаров да се извиси на нивото на своята мъжественост, да образува веднага бързо дело, да бъде призован господин Валентин Златев да осветли тези престъпници във високите етажи на властта, които могат да налагат тежки политически чадъри. Ако господин Цацаров не събере смелост да образува дело и да осветли тези хора, ще считаме, че върху лицето Валентин Златев има тежък прокурорски чадър.

Още от категорията

Руски медии: Лавров няма да е външен министър

Руски медии пишат, че министърът на външните работи Сергей Лавров няма да запази поста си при предстоящата реорганизация на правителството. След победата си на президентските избори президентът Путин намекна, че ще има промени, но те ще бъдат обявени след встъпването му в длъжност за новия мандат, за което още не е определена точна дата...

публикувано на 21.03.18 в 14:46
Фросина Ташевска

Фросина Ташевска: Отношенията между България и Македония навлизат в нова фаза

Отношенията между България и Македония навлизат в нова фаза, а българското председателство е значим факт за Македония, защото се усеща силната поддръжка за отваряне на пътя към Европейския съюз и НАТО. Това заяви в Народното събрание заместник-председателят на Събранието на Република Македония Фросина Ташевска : "Парламентарното мнозинство и..

публикувано на 21.03.18 в 14:38

НС прие правилата за избор на зам.-председател и трима членове на антикорупционната комисия

Народното събрание прие правилата за избор на заместник-председател и трима членове на антикорупционната комисия. Депутатите приеха и процедурни правила за обновяване на Комисията за енергийно и водно регулиране, съгласно най-новите поправки в Закона за енергетиката, с които се въведоха правила за ротация на четирима от членовете на КЕВР.  В..

публикувано на 21.03.18 в 14:28
Нареждането за прибиране на аташето е на австрийския външен министър Карин Кнайсъл.

Австрия прибира дипломат от Израел заради „нацистка“ тениска

Австрийското външно министерство привика аташе от посолството си в Израел, който пуснал в социална медия снимка, на която носи тениска с името на нацистка танкова дивизия, предаде АФП. Кадър от поста във Фейсбук на Юрген-Михаел Клепих го показва със зелена тениска върху която са думите „Не отстъпвайте“ и „Фрундсберг“, съобщи седмичника..

публикувано на 21.03.18 в 14:17
Петър Воденски

Петър Воденски: Самото провеждане на срещата ЕС - Турция у нас би било успех

"Върви се към осъществяване на срещата Европейски съюз - Турция, но ако използваме притчата за Настрадин Ходжа, който никога не казвал "хоп", преди магарето му да прескочи канавката, значи още трябва да говорим в условно наклонение". Това каза пред "Хоризонт" дипломатът Петър Воденски, б ивш посланик в Турция. Визирайки  посредничеството на..

публикувано на 21.03.18 в 13:41

Комисия ще гледа сигналите за нарушения при присъждане на научни степени и академични длъжности

Специална комисия към министъра на образованието ще разглежда  сигналите за нарушения при присъждане на научни степени и академични длъжности, както и информацията за плагиатство. Това решиха депутатите с окончателно гласуване на промените в Закона за академичния състав.  Комисията по академична етика ще се състои от петима членове, един от които..

публикувано на 21.03.18 в 12:42

Лейбъристите обвиниха консерватор, че фирмата му печели от руска банка, обект на санкции на ЕС

Един от най-заклетите привърженици на Брекзит - депутатът от консервативната партия Джейкъб Рийс-Мог, беше обвинен от лейбъристите, че неговата фирма печели от 60-милионна инвестиция в руска банка, която е обект на санкции на ЕС от 2014 година, а в същото време в парламента призовава Тереза Мей да наложи по-сурови санкции на Русия по случая „Скрипал“...

публикувано на 21.03.18 в 12:21