Дневният център за деца с увреждания в Плевен се сдоби с ново оборудване

Снимка: Център за деца с увреждания „Алтернатива 55”

Община Плевен осигури ново оборудване за Дневен център за деца с увреждания. При необходимост, за децата е осигурен и безплатен транспорт. 

Дневният център, който се намира на улица "Цар Самуил" 55 в Плевен е в помощ на деца от 3 до 18 години. Новите съоръжения подпомагат тяхното развитие, както и детските им игри. Центърът очаква деца с трайни физически и интелектуални затруднения, които живеят на територията на община Плевен. Дневният център е комплекс от социални услуги, които създават условия за цялостно обслужване на децата през деня, свързани с предоставяне на храна, на ежедневните здравни грижи и рехабилитация.
Още от категорията

Махнаха инсинератора от пернишкия квартал "Бела вода"

Протестът на жителите на пернишкия квартал "Бела вода" срещу инсинератора за изгаряне на мъртви животни се увенча с успех. Тази вечер мобилното съоръжение беше изтеглено с влекач от района на рудника, където беше поставено. Жителите на квартала не крият задоволството си, но запазват протестна готовност, тъй като се притесняват, че преместването е..

публикувано на 16.07.18 в 21:19
Мая Манолова

Манолова: Европейски обезщетения за животновъдите, щом са спазили европейските критерии

Днес ветеринарите не направиха опит да умъртвяват животни в село Шарково. Засилената полицейска охрана от последните два дни беше вдигната.  Омбудсманът Мая Манолова се срещна с животновъди от четирите боляровски села, в които бяха умъртвени над 3000 овце и кози заради огнище от чума. Манолова разговаря със засегнатите животновъди в село..

обновено на 16.07.18 в 18:52

СГС присъди доживотен затвор без замяна за Костин, подсъдим за убийството на 5-годишния Никита

След продължил 2 години съдебен процес делото за смъртта на 5-годишния Никита завърши с присъда "доживотен затвор без право на замяна" за руския гражданин Герман Костин. Най-тежкото наказание, което се налага при изключителни случаи, постанови съдията от Софийския градски съд Атанас Атанасов.  Скандали, претенции за отводи, демонстрация на..

обновено на 16.07.18 в 18:42

Започва изплащането на обезщетенията на фермерите в селата Воден и Кости

Започва изплащането на обезщетенията на фермерите, чиито овце и кози бяха умъртвени заради огнищата на чума в селата Воден и Кости. Общата сума за компенсациите е близо 305 млн. лева, което означава, че средното обезщетение за една овца е около 190 лева. За животните под селекционен контрол стойността е 250 лева. В село Кости ще се..

обновено на 16.07.18 в 18:31

Пациентите са разтревожени, след като от мрежата бяха изтеглени лекарства с китайска суровина

Повече от седмица, след като от пазара бяха изтеглени над 60 лекарства за кръвно налягане общественото напрежение остава високо.  Съставката валсартан се съдържа в медикаменти за високо кръвно налягане, сърдечна недостатъчност и терапия след прекаран инфаркт. Забраната не важи за всички лекарства с валсартан, а само за онези, произведени със..

публикувано на 16.07.18 в 18:23

МО ще търси специалисти за работа в Центъра по киберсигурност

Търсенето на специалисти в областта на киберсигурността ще е належащо след приемането на Закона за киберсигурност, който въвежда в българското законодателство европейска директива. Регламентът се намира между първо и второ четене в парламента и от него зависи и защитата на България от кибератаки. Това каза за предаването „12+4“ по „Хоризонт“..

публикувано на 16.07.18 в 17:52
Ремонтите на подземната ВиК мрежа и връзки и надземната инфраструктура в най-големия квартал на Дупница – жк

Напредва реновирането на най-големия дупнишки квартал "Бистрица"

Ремонтите на подземната ВиК мрежа и връзки и надземната инфраструктура в най-големия квартал на Дупница – ж.к. "Бистрица", върви бързо и в проектните срокове, каза кметът на общината инж. Методи Чимев, който с екипа си провери темпа на работа по обектите. Ремонтите са за около 10 мил. лева по програмата "Региони в растеж".  В най-населения..

публикувано на 16.07.18 в 17:40