Дневният център за деца с увреждания в Плевен се сдоби с ново оборудване

Снимка: Център за деца с увреждания „Алтернатива 55”

Община Плевен осигури ново оборудване за Дневен център за деца с увреждания. При необходимост, за децата е осигурен и безплатен транспорт. 

Дневният център, който се намира на улица "Цар Самуил" 55 в Плевен е в помощ на деца от 3 до 18 години. Новите съоръжения подпомагат тяхното развитие, както и детските им игри. Центърът очаква деца с трайни физически и интелектуални затруднения, които живеят на територията на община Плевен. Дневният център е комплекс от социални услуги, които създават условия за цялостно обслужване на децата през деня, свързани с предоставяне на храна, на ежедневните здравни грижи и рехабилитация.
Още от категорията

Полицията в Солун арестува трима пакистанци, обвинени в задържане и изнудване на 21 имигранти

Полицията в Солун е арестувала трима пакистанци, обвинени, че са държали  21 имигранти в покрайнините на града и са ги изнудвали за  пари.  Имигрантите, сред които 13 еритрейци, седем пакистанци и един гражданин на Мианма, са влезли от Турция. Трафикантите ги затворили в склад и поискали по 2500 евро от всеки, за да ги освободят.  Гръцката..

публикувано на 25.03.18 в 08:24

Турската армия вече владее изцяло сирийската област Африн

Турската армия вече владее изцяло сирийската област Африн. Това съобщи  агенция Ройтерс, като се позова на турски военни източници. След ожесточените боеве с кюрдските Отряди за народна самоотбрана са завзети и последните села около Африн. В самия град турският "Червен полумесец" раздава храни на цивилното население, което претърпя много лишения по..

публикувано на 25.03.18 в 08:20
Икона на Св. Богородица

Св. Богородица и преп. Мария Египетска – пример за жената християнка

Заедно с писателката Теодора Димова ще се спрем върху изключително различните съдби на Св. Богородица и преп. Мария Египетска и чрез техния живот ще се опитаме да намерим пътя на съвременната жена християнка. Като усвоим ценностите на християнския морал, където децата са богатства и съкровища за майката, ще съумеем да подредим и ценностите на жената...

публикувано на 25.03.18 в 08:15

Православната църква празнува Благовещение

Днес Българската православна църква чества празника Благовещение. На този ден Ангел Господен донесъл на Дева Мария благата вест за идването на обещания от Бога и предсказан от пророците Спасител на света. Още при своето раждане Дева Мария е била посветена на Бога и на 3-годишна възраст - дадена в храма. При навършване на пълнолетие тя трябвало да..

публикувано на 25.03.18 в 04:46

Мария Габриел ще проведе първия си в България граждански диалог за "Дигиталното бъдеще на Европа"

Еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще проведе първия си в България граждански диалог под мотото "Дигиталното бъдеще на Европа". В публичната дискусия, която ще се състои в Луковит, ще участва и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Цифровите умения като необходимост за бъдещето, какво предлага..

публикувано на 25.03.18 в 04:20

Откриха самоделни бомби в супермаркета, в който терорист взе заложници във Франция

В супермаркета, в който терористът Редуан Лакдим беше взел заложници, следователи са открили три самоделни взривни устройства, пистолет и ловджийски нож, съобщи френският тв канал "БФМ-ТВ". По-рано при обиск в дома, в който е живеел Лакдим, беше намерена бележка, в който той заявява своята принадлежност към "Ислямска държава". В петък..

публикувано на 25.03.18 в 04:10

Преминахме към лятно часово време

От астрономическа гледна точка превъртането на стрелките няма значение, но за хората ще се необходими няколко дни за адаптирането им, каза директорът на Националната астрономическа обсерватория "Рожен" д-р Никола Петров: "От гледна точка на физиката, на астрономията, на Вселената - това няма никакво значение. Това, разбира се, знаем, че е..

публикувано на 25.03.18 в 04:00