ЦИК предупреждава депутатите за рискове от въвеждането на машинно гласуване

Ивилина Алексиева – председател на ЦИК
Снимка: БГНЕС

ЦИК ще представи доклад  в Народното събрание за позитивите и рисковете от въвеждането на повсеместно гласуване с машини, съобщи председателят на комисията Ивилина Алексиева.

Ние ще представим анализа на рисковете в тези случаи, за да може законодателят да прецени дали не би било по-добре да направи промяна за поетапно въвеждане на машинното гласуване, и да изключи някои категории лица от възможността да гласуват машинно, като например най-вече подвижна избирателна секция.
   
Председателят на Централната избирателна комисия Ивилина Алексиева съобщи още, че в момента се изпълнява проект, чрез който се проучва чуждият опит и ще бъде представен доклад в Народното събрание за рисковете от изграждане на националната система за дистанционно електронно гласуване.

Още от категорията

Евродепутатът Андрей Ковачев с категорично възражение срещу антибългарска обява в сръбско училище

Евродепутатът Андрей Ковачев реагира срещу обява на училище от сръбския град Сурдулица за литературен и артистичен конкурс, в който ученици трябва да пишат срещу „българските злодейства през Първата световна война”: "Категорично  протестирам срещу опита да бъде използван такъв говор на омразата срещу България, срещу българите, да се манипулира..

обновено на 26.04.18 в 19:53

Пореден протест срещу строителството в Пирин

Природозащитници отново се събраха на протест срещу строителството в Пирин.  Основното искане на протестиращите е да се отмени решението на правителството за промяна в Плана за управление на Националния парк "Пирин".  Днес коалицията "За да остане природа в България" спечели на първа инстанция дело във Върховния административен съд  срещу решение..

публикувано на 26.04.18 в 19:52
Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на правосъдието Цецка Цачева и главният прокурор Сотир Цацаров проведоха среща с Желяз Андреев и другите четирима българи, за които САЩ искат екстрадиция.

Борисов, Цачева и Цацаров по казуса "Желяз Андреев": Правата на българските граждани ще бъдат защитавани

Правителството ще се ангажира с финансовите разходи за евентуален съдебен процес в САЩ срещу Желяз Андреев и другите четирима българи, чието екстрадиране бе поискано по обвинения за нарушаване на търговското ембарго срещу Сирия. Това заяви самият Борисов след днешната му среща със засегнтите, на която присъстваха  министърът на правосъдието Цецка..

обновено на 26.04.18 в 19:34
Иванчева и Петрова на влизане в залата на съда

Иванчева, Петрова и Дюлгеров остават за постоянно в ареста, реши апелативният съд

Специализираният апелативен съд остави в ареста и тримата задържани по корупционната афера "Младост" – това са кметът на столичния район Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившият районен кмет Петко Дюлгеров.  Съдът изцяло подкрепи обвинителната теза, че са събрани достатъчно данни, че тримата са изнудвали бизнесмена..

обновено на 26.04.18 в 19:22

Юзеирови получиха условни присъди за проповядване на национална, етническа и религиозна омраза към България

Шуменският районен съд постанови условни присъди, глоби и обществено порицание за братята Росен и Атанас Йорданови, познати като Юзеирови. Двамата бяха съдени за проповядване на национална, етническа и религиозна омраза към България.  Присъдите бяха  прочетени в отсъствие на братята Юзеирови  - Росен и Атанас Йорданови, тъй като от години живеят в..

публикувано на 26.04.18 в 18:50

Васил Мадолев: Все още има притеснения за живота на трите мечетата, намерени край с. Барутин

В началото на месец май, трите мечета, които бяха намерени край доспатското село Барутин, ще бъдат изпратени в Център за диви животни в Гърция. Въпреки усилията на органите и на местните хора да намерят следи от изчезналата майка, тя все още не е намерена. Има голяма вероятност, въпреки че ще бъдат отглеждани в Център в Гърция, след това..

публикувано на 26.04.18 в 18:34
Генералният директор на БНР Александър Велев (в центъра) изрази солидарност с протестите на творците, които започнаха в началото на седмицата.

Менда Стоянова: Музикалните състави на БНР да излязат от структурата на обществената медия и техен принципал да стане МК

Музикалните състави на БНР да излязат от структурата на обществената медия и техен принципал да стане Министерството на културата. Това предложи председателят на комисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова на проведеното днес заседание на комисията по културата и медиите, която обсъди проблема с ниските заплати на..

обновено на 26.04.18 в 18:26