Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дан Браун и Брайън Мей представиха новите си книги във втория ден от Франкфуртския панаир на книгата

Снимка: Архив, БНР

Писателят Дан Браун и китаристът на прочутата рок банда "Куин" Брайън Мей представиха новите си книги във втория ден от Франкфуртския панаир на книгата, предадоха ДПА и Ройтерс. Американският автор на "Шифърът на Леонардо" представи най-новата си книга - научно-фантастичния трилър "Произход". Тя е петата от поредицата за харвардския професор Робърт Лангдън и действието й се развива в Испания.
Брайън Мей представи книгата си "Куин" във формат 3D", която е първата за легендарната група, написана от член на групата. В нея има над 360 снимки, направени през годините с триизмерната камера на китариста. Включени са фотографии от всички периоди на "Куин" - от Фреди Меркюри до Адам Ламбърт.
Същевременно, на 17 октомври ще излезе книга на американския писател Уолтър Айзъксън за живота на Леонардо да Винчи, предаде Асошиейтед прес. Писателят, който е на 65 години, определи изданието като кулминация на своите биографични романи за известни личности новатори. Сред тях са Стив Джобс, Бенджамин Франклин и Алберт Айнщайн.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени