София е домакин на годишния конгрес на Европейската либерална младеж

Ханс ван Баален: Испания трябва да приложи българския етнически модел

Снимка: Булфото
Днес София ще бъде домакин на годишния конгрес на Европейската либерална младеж (LYMEС). Участие в него вземат над 200 делегати от различни страни. За откриването на форума в страната ни пристигна председателят на партия АЛДЕ (Алианса на либералите и демократите в Европа) Ханс ван Баален. В четвъртък той се срещна с парламентарната група и ръководството на ДПС в Народното събрание. След края на разговора лидерът на европейските либерали и председателят на движението Мустафа Карадайъ дадоха кратко изявление. Двамата предупредиха, че участието на националистите в управлението на страната е опасно. Отново бе поискана оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради използването на език на омразата, а Мустафа Карадайъ дори допълни, че при отказ в нормалните демократични страни си отива цялото правителство.

В интервю за "Хоризонт" председателят на Алианса на либералите и демократите в Европа Ханс ван Баален заяви, че ДПС е достойна да участва в управлението на страната. Той коментира, че Испания трябва да приложи българския етнически модел:

Вие живеете мирно, а това е много важно. Мога да дам пример и с Белгия, където живеят фламандско говорещи, френско говорещи, немско говорещи и всички те се разбират.

Цялото интервю с Ханс ван Баален можете да чуете от звуковия файл.
Още от категорията

Протести в два столични квартала

Живеещите в столичния квартал "Манастирски ливади - Изток" ще протестират днес по обед. Организаторите на протеста посочват, че хората там плащат най-високите данъци в София, а живеят без улици, без канализация и отводнителна система, липсват детска градина и училище. В друг софийски квартал - "Лозенец", жителите ще протестират вечерта,..

публикувано на 22.10.17 в 09:07

Нов протест заради намерението за добив на газ в Добруджа

Днес отново се очакват протести в Добруджа във връзка с инвестиционното намерение за добив на природен газ в землищата на 18 села от община Генерал Тошево. Недоволството на населението нараства през последните дни. Протестиращите от община Генерал Тошево и околните общини ще направят шествие с автомобили и мотори от град Генерал Тошево до село..

публикувано на 22.10.17 в 08:27
Протест на полицаи

Полицаите излизат на пореден протест днес

Поредният национален протест на синдикатите в МВР ще се проведе днес. Той е под надслов "За достойно заплащане". Униформените ще се съберат в градинката пред МВР в София, откъдето ще тръгне шествие, чиято първа спирка е Министерство на финансите и ще стигне до Народното събрание. Днешната акция е поредната от серията щафетни протести в..

публикувано на 22.10.17 в 08:16

Искаме ли днес Христос в живота си?

• Заедно с доц. Мариан Стоядинов, преподавател в православния богословски факултет на ВТУ „Св. Кирил и Методий” разговаряхме за това искаме ли днес Христос в живота си. Повод ни дава и провелият се VІІІ международен научен семинар по систематическо богословие и християнска философия, организиран от Центъра по систематическо богословие на Православния..

публикувано на 22.10.17 в 08:15
италия;италиански флаг;италианско знаме

Референдум за независимост на данъчните ресурси се провежда в италианските области Венето и Ломбардия

Консултативен референдум за независимост при ползване на данъчните ресурси се провежда в италианските области Венето и Ломбардия. Той започва в 7 часа и ще приключи в 23 часа местно време.   Според наблюдателите, като консултативно, допитването има само политическо значение, защото се провежда в две области, в които управлява Северната лига...

публикувано на 22.10.17 в 07:23

Кюстендилското село Таваличево празнува за втори път само за една седмица

За втори път само за една седмица празнува едно от най-добре уредените и заможни села в Кюстендилско - Таваличево, каза кметът Даниела Точева . Миналата събота правили курбан и служба за Петководен в черквата "Света Параскева", когато е храмовият празник, а днес е съборът с богата програма. Местните хора с постоянен адрес са към 300. Те се радват..

публикувано на 21.10.17 в 20:22

Двама мъже са загинали, блъснати от влак в района на квартал "Захарна фабрика" в столицата

Двама души са загинали, блъснати от влак в района на квартал "Захарна фабрика" в столицата. Двамата са пресичали на нерегламентирано място. По първоначални данни на полицията, единият от двамата мъже, който е бил на близо 80 години, се е спънал, а неговият спътник се е опитал да му помогне да се изправи. В този момент и двамата са ударени..

публикувано на 21.10.17 в 20:06