Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП се готви да внесе в НС свои приоритети за Българското европредседателство

Снимка: БГНЕС

БСП предлага свои приоритети за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Предложенията на левицата ще бъдат представени в парламента, обяви лидерът на партията Корнелия Нинова. Тя участва в конференцията "Националните приоритети в контекста на българското председателство на ЕС", организирана от фондация "Фридрих Еберт" и фондация "Солидарно общество":

Корнелия Нинова каза, че приоритетите, които БСП ще предложи, ще са:

В подкрепа на правителството, но и в съответствие с нашите разбирания за бъдещето на Европа и мястото на България. Ние ще поставим своите приоритети като кохезионна политика, социална Европа, младежка политика.

Нинова подчерта, че всички партии трябва да обединят усилията си, за да бъде председателството ни успешно, както и че има възможност България да бъде лидер в дискусиите за бъдещето на Европа.

Евродепутатът Георги Пирински подчерта, че предизвикателството е голямо, защото в следващата година ще се дискутират съдбовни за Съюза проблеми:

Днес сме изправени пред един Европейски съюз, който е много сериозно разтърсван от много сериозни противоречия и проблеми. Най-общо би могло да се каже, че те са свързани с нарастващи неравенства, тоест - обратния процес на кохезията.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени