Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Радев: За заплати в сектора на МВР има 55 милиона лева

Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев каза, че 55 милиона лева ще има за заплати в сектора на МВР. Това засяга и пожарникарите, които обявиха протест в събота заради недостатъчните възнаграждения.

Различно ще бъде диференцирано за тези, които са с полицейски правомощия най-вече. Така сме се разбрали, включително със синдикатите, на срещите, които имаме, и това е справедливо. Знаете, че има заповед да не назначаваме тези в администрацията, така да го обобщя, за да назначим там, където има недокомплект от тези, които споменах - с полицейски правомощия. Това, което казвам, това важи за всички.

Според министър Радев фейсбук измамникът, действал под името Александър Николов, трябва да бъде обявен за общодържавно издирване:

Със сигурност. Той е калпазанин. Трябва да бъде хванат. Легалният начин да си купиш билети и всичко останало по правилата е на друго място. Това, че някой иска да "мине метър", буквално, съжалявам за термина, и да си купи билети по-евтини, ами - да страда. Това е моят отговор на министър. Не мога да хвърлям сили и средства, допълнително, за да предпазвам и тези, които неблагоразумно вършат неща, които не са по правилата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна