Полицията задържа издирвания за измами в интернет мъж, представящ се за Александър Николов

| обновено на 13.10.17 в 17:18

Полицията задържа тази сутрин издирвания за измами в интернет мъж, представящ се за Александър НиколовТой е бил арестуван от служители на ГДБОП в София. За момента от МВР не дават повече подробности за ареста. 

Прокуратурата ще иска постоянен арест за Спас Василев. Вече беше оповестено, че срещу него са подавани жалби преди години. Във фейсбук, под името "Александър”, той твърди, че живее във Франция и е работил за кандидатпрезидентски кампании, както и за авиокомпании.

Прокуратурата засега го е обвинила само за старо дело от 2012 година за измама за 500 лева. Но до понеделник, когато СРС ще решава дали да го остави за постоянно в ареста, прокуратурата има готовност да присъедини и други разследвания срещу него. Те са от Дупница, Благоевград и Варна.


Още от категорията

Екипи на община Враца започнаха оглед на щетите, нанесени по къщите от ураганния вятър

Екипи на община Враца започнаха оглед на щетите, нанесени по къщите от ураганния вятър в събота вечер. До 120 километра в час са били поривите на вятъра тази нощ във Враца и района на общината. В някои села има къщи с отнесени покриви. Прекършени са бетонни електрически стълбове, съборени са ламаринени огради и са паднали десетки клони и..

публикувано на 18.03.18 в 13:56

Милица Стойчева е победителка в 52-ия пореден конкурс за приза мис "Кюстендилска пролет 2018"

16-годишна възпитаничка на гимназията по икономика и мениджмънт в Кюстендил - Милица Стойчева е победителка в 52-ия пореден конкурс за приза мис "Кюстендилска пролет 2018". Изборът стана късно вечерта в събота на 4-часово шоу на централния площад "Велбъжд" пред стотици зрители, сред които и гости на града преди стартиралите вече пролетни празници..

публикувано на 18.03.18 в 13:43
Плевен

Общественото обсъждане на Общия устройствен план на Плевен премина при слаб интерес на гражданите

При слаб интерес от страна на гражданите премина общественото обсъждане на Общия устройствен план на Плевен. Това е първият проект за общината, създаден с прогнозен период до 2030 година. Общият устройствен план на община Плевен е от близо 400 страници и съдържа анализ на съществуващото положение, демографски характеристики на района. Още..

публикувано на 18.03.18 в 13:31

Журналисти от БТА засадиха 250 фиданки от вида черен бор върху терен, поразен от пожар преди години

Журналисти от Българската телеграфна агенция засадиха 250 фиданки от вида черен бор върху терен, поразен от пожар преди години във великотърновското село Арбанаси. Инициативата е част от проявите за 120-годишнината от създаването на медията. Акцията по залесяването беше подкрепена от Държавното горско стопанство "Болярка“. Генералният директор..

публикувано на 18.03.18 в 13:26

Извънредно положение в централната част на Хърватия, след като река Лика преля

Хърватия обяви извънредно положение в централната част на страната, след като река Лика преля. Няма достъп до селище с 500 души, 20 къщи вече са под вода, а други са застрашени. Наводненията в централна Хърватия са причинени от топенето на голямото количество сняг, което падна в края на февруари и началото на март, последвано от поройни дъждове през..

публикувано на 18.03.18 в 13:20

Инцидент с футболни запалянковци в района на Ябланица

МВР съобщи за инцидент с футболни запалянковци в района на Ябланица. Пътуващи с два автобуса и два автомобила фенове за днешното дерби "Левски“-ЦСКА са засекли автобус и кола с привърженици на другия отбор. Маскирани от двата автомобила започнали да трошат с бухалки стъклата на превозните средства на противниците им. Няма пострадали. По-късно в..

публикувано на 18.03.18 в 13:14

Няколко селища в Пазарджишко са без ток заради скъсани проводници от силния вятър

Пет селища в Пазарджишко са без ток заради скъсани проводници при силния вятър в събота вечер. Аварийни групи отстраняват авариите в Лесичово, Боримечково, Калугерово, Виноградец и Сестримо.  Очаква се електрозахранването на бъде възстановено в рамките на деня. На телефон 112 са получени сигнали за паднали клони, които затрудняват движението в..

публикувано на 18.03.18 в 13:00