Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Процедурите по строителството на АМ "Струма" може да бъдат завършени до две години

Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие Николай Нанков прогнозира, че процедурите по строителството на магистрала "Струма" може да бъдат завършени до две години. Нанков и председателят на Пътната агенция отново защитиха избрания вариант за отсечката през Кресненското дефиле, която предвижда две трасета. Двамата дадоха началото на строителните работи по разширението на пътя Поморие - Ахелой.

Председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов защити избрания проект за преминаване през Кресненското дефиле:

Изключително балансирано, от екологическа и финансова гледна точка. Няма идеално преминаване през Кресненското дефиле.

Очакваме административния акт за оценката за въздействие върху околната среда на проекта да бъде обжалван, каза министър Ненков:

Очакваме обжалване, но и с последните промени в Закона за опазване на околната среда сме убедени, че ние 2019-а, каквато ни е целта, средата, ще приключим с процедурите.

До началото на летния сезон трябва да бъде готов 4-лентовият път от Поморие до Ахелой и да бъде завършен обходът на Ахелой до кръговото кръстовище на Равда. 20 милиона лева са осигурени само за реконструкцията на 5-километровата отсечка Поморие - Ахелой.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна