Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медиците от Врачанската болница прекратиха протестните си действия

МБАЛ "Христо Ботев", гр. Враца
Снимка: Жоро Александров Архив

Медиците от Врачанската болница прекратиха протестните си действия. Те остават в готовност да продължат, ако не се спазват сроковете на приетите от Министерството на здравеопазването спешни оздравителни мерки за възстановяване на лечебното заведение. 

Вместо с блокада на уличното движение днес протестът на медици и граждани за Врачанската болница премина като среща с ръководството на лечебното заведение, представители на местната и изпълнителната власт. 

Областният управител Малина Николова каза, че и в момента 200 души се лекуват в най-голямото здравно заведение в Северозапада: 
Министерството на здравеопазването работи на пълни обороти и това ще ни даде шанс, стига ние да знаем как да действаме разумно.

Кметът на Враца Калин Каменов също беше категоричен, че болницата трябва да работи спокойно: 
За да може да излезе от болното състояние, в което се намира.

Синдикалният лидер д-р Емил Младенов посочи: 
Всички институции заявиха категоричната си подкрепа за спешно решаване на казуса Врачанска многопрофилна болница за активно лечение, при което аз съм убеден, че решението предстои в най-спешен порядък, което автоматично трябва да бъде възприето от всички като призив да се успокои обстановката.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!