Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Симитли е поискала от МО погребите на бившите казарми за изграждане на втора промишлена зона

Община Симитли е поискала от Министъра на отбраната погребите на бившите казарми за изграждане на втора промишлена зона. Засилен инвеститорски интерес към района е един от аргументите на местната власт за безвъзмездно предоставяне на терена с площ над 200 декара.

Изграждането на АМ „ Струма“ и близостта на железопътната линия към Кулата и Солун направи още по-аткрактивна община Симитли за инвеститорите. Затова кметът Апостол Апостолов е внесъл искане в Министерството на отрбаната за предоставяне на още един терен - този на бившите погреби:

Там има вече 9 готови предприятия и още 4 се строят в момента. Имаме още доста инвестиционни намерения от доста компании, това ни принуждава да търсим още един имот - 200 декара.

Върху тази площ община Симитли смята да изгради втора промишлена зона, както и необходимата инфраструктура за връзка с международните пътни артерии. Другата идея на местната власт е да направи национален център по рафтинг заради засиления интерес към атрактивния спорт по течението на река Струма.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени