Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият сезон на "Фортисимо Фамилия" се открива с детския концерт "Лешникотрошачката"

Снимка: Фейсбук
"Фортисимо Фамилия" открива своя нов сезон с детския концерт "Лешникотрошачката“ на 12 ноември (неделя) от 11.30 часа. Това е историята на едно малко момиченце, което очаква своя коледен подарък в празничната нощ. Вълшебството идва, когато тя получава играчка - лешникотрошачка в традиционна форма на войник в разкошна кралска униформа. Предстои едно магическо музикално пътешествие с танцуващи снежинки и феи, игра с най- красивите кукли и цветя, а лешникотрошачката ще се превърне в принц!

Балерината Ангелина Гаврилова и актьорът Тео Елмазов ще пресъздадат вълшебните образи на Клара, малкото момиченце, и принца, за да наситят музикалната атмосфера с още повече емоция. Маестро Славил Димитров ще дирижира нотите на Чайковски, които ще изпълнят с хармония и вълшебство музикантите на Софийска Филхармония.

Както всеки сезон маестро Максим Ешкенази и екипът на "Фортисимо Фамилия" са помислили за всички възрасти. В музикалната програма са подбрани заглавия, подходящи за деца, тийнейджъри и възрастни. Билетите за всички концерти от 5-ия сезон на "Фортисимо Фамилия" са вече в продажба на касите на Софийска филхармония. 

За актуална можете да посетите страницата на "Фортисимо Фамилия" във фейсбук.

За новия сезон на "Фортисимо Фамилия" разказва Александър Чобанов, писател и сценарист, гост на "Закуска на тревата" по "Хоризонт" в най-очарователното му амплоа като част от екипа на детската музикално-образователна програма. 

От звуковия файл можете да чуете интервюто с Александър Чобанов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени