Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Гергов поиска Корнелия Нинова да се извини

Георги Гергов
Снимка: БГНЕС

В изявление до медиите областният председател на БСП-Пловдив Георги Гергов поиска лидерът на партията Корнелия Нинова да се извини за начина, по който е информирала социалистите и българското общество за работата на Националния съвет на партията. Гергов се позовава на казаното от Нинова в предаването "Неделя 150", в което тя очерта три линии на разделение по време на заседанието на Съвета в събота – това са отношението към ГЕРБ, предстоящият конгрес и борбата с корупцията.

Според Георги Гергов никой от присъствалите на Съвета не е настоявал за сближаване с ГЕРБ, не е настоявал за провеждането на конгрес, на който да се обсъжда промяна в устава на партията, вместо предлаганите от ръководството политики, както и че не е имало разделителна линия по темата за борба с корупцията. 

В изявлението си областният лидер на БСП-Пловдив твърди, че мнозинството от заявилите несъгласие с позицията на Корнелия Нинова са активисти на партията, работили за нейното избиране и утвърждаване на председателския пост.

Казаното не отговаря на истината, за да не употребя израза "откровена лъжа", пише Георги Гергов и добавя:

Уверен съм, че падението на Корнелия Нинова не е падение на партията, а Корнелия не е партията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени