Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен ще протестират срещу високите такси за паркиране в "Синята зона"

В Сливен днес граждани ще протестират срещу високите такси за абонамент за паркиране в "Синята зона" за работещите в централната градска част, срещу готвеното увеличение на данък сгради и такса смет и срещу закриването на кожно-венерическия диспансер в града. 

Няколко граждански организации ще излязат на протест пред сградата на община Сливен преди началото на заседанието на Общинския съвет днес. Представляваната от Красимира Донева организация настоява за по-ниски такси в "Синята зона". Тя коментира, че вече са събрани над хиляда подписа в подкрепа на намаляване таксите за работещите и живеещите в зоната. Донева обобщи исканията на всички, които днес ще протестират.

 За намаляване на данък сгради, за намаляване таксите за синята зона, за намаляване таксите на питейната вода и още против това решение за ликвидация на кожния център.


За сега няма яснота как гражданските организации ще отреагират, ако техните предложения не бъдат взети под внимание. Сесията на местния парламент започва точно в 9.00 часа. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени