Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: За две години контрабандата на цигари и тютюн е намаляла почти пет пъти

| обновено на 17.10.17 в 12:00




За две години контрабандата на цигари и тютюн е намаляла почти пет пъти, стана ясно на среща на бизнеса с правителството. Премиерът Бойко Борисов отчете, че контрабандата в бранша, която доскоро е била 34 на сто, вече е свита под 7 процента.

Това е най-бързо превъртащата се стока. Влиза ТИР-а, за един ден се продава, получават парите кеш и това замърсяваше цялата политическа система, митничари, граничари, всички по един.

Премиерът изтъкна работата на кабинета в интерес на бизнеса, на бизнес средата и на обществото, това, че страната ни се изкачва нагоре в международните класации по усвояемост на еврофондовете, по инвестиционен интерес и ръст на икономиката. Борисов призова бизнеса към увеличение на заплатите в реалната икономика, така че да не се оголва пазарът на труда.

Подобряването на инвестиционния климат е акцент в провеждащата се днес дискусия под мотото "Бизнесът и правителството в един отбор". Дискусията цели да допринесе за конструктивната обмяна на мнения между корпоративния сектор и членовете на правителството и да изведе основни приоритети в ключовите сектори и стъпките за тяхното постигане.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Наталия Ганчовска.

Горещи теми

Войната в Украйна