Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима души са задържани във връзка с побоя над горски служители в Пловдивско

Снимка: БГНЕС

Трима мъже са задържани от полицията в ромската махала на град Баня заради нанесен побой над горски служители. Снощи лесничеи от Горското стопанство в Хисар са извършвали проверка за незаконна сеч в района, когато са били нападнати от  голяма ромска група от мъже, жени и деца, които носели колове и хвърляли камъни.
 
От прокуратурата съобщиха, че е образувано е досъдебно производство за нанесени телесни повреди на четирима горски служители. Снощи те са били край  моста на р. Стряма до Баня, където засекли няколко  каруци с незаконна дървесина, уточни директорът на Държавното горско стопанство в Хисаря Добрин Иванов.

От моите служители са били седем човека на място, задържат каруца, която транспортира незаконно дървесина, другите успяват да избягат, при което явно викат подкрепление, ...хора ги нападат с камъни, с колове.

Най-тежко пострадал от нападнатите горски служители е 20-годишен младеж, който е с гръдно-коремна травма и рани по главата. Настанен за лечение в Университетската болница  "Св. Георги" в Пловдив.  Останалите се лекуват вкъщи. Междувременно при днешната акция на полицията в ромската махала е установено, че в множество къщи се съхранява незаконно добит дървен материал, който е иззет.  

Разследването продължава.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени