Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП подкрепя депутата си Георги Стоилов

Георги Стоилов
Снимка: БГНЕС

БСП подкрепя депутата си Георги Стоилов, чийто брат Илия беше арестуван по обвинение за рекет. Социалистите няма да изключат Георги Стоилов и ще върнат дарението от 400 лева, дадено за кампанията. Това обяви Таско Ерменков от БСП:

Между Георги Стоилов и неговия брат няма нито една обща фирма. Никакви преводи на пари от един към друг. Братът не е назначаван на общински или държавни длъжности, не е участвал в обществени поръчки. Живеем в една правова държава и онези черни времена, когато син отговаряше за баща си и брат за брата до девето коляно, вече не са актуални.

От ГЕРБ обаче излязоха с въпроси към БСП, свързани с депутата Георги Стоилов. Отправи ги Тома Биков:

Вярно ли е, че до 2013 година той е бил съдружник със съпругата на брат си във фирмата, която се е занимавала с внос на ротативки? През 2013-а е бил назначен за директор на фонд "Земеделие" в Русе. Искаме да знаем дали е вярно, че през 2016-а е взривен автомобил, собственост на брата на депутата Стоилов, който обаче е бил управляван от господин Стоилов.

От ГЕРБ не коментираха сигнала на БСП, че докато е бил председател на организацията на превозвачите, настоящият заместник-министър на транспорта Ангел Попов е събирал пари от колегите си превозвачи за уреждане на разрешителни за превоз на товари.

От пресцентъра на Министерството на транспорта определиха информацията като невярна.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени