Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа мъж, открил стрелба на улица в столицата

| обновено на 18.10.17 в 17:27
Снимка: БГНЕС

Мъж откри безразборна стрелба около 15 ч. по жилищни блокове в столичния квартал "Лозенец". При инцидента няма пострадали.

Мъжът е арестуван от полицията. Той, заедно със свои познати, е бил в заведение на ул. "Цветна градина"  в столичния квартал "Лозенец". В един момент мъжът е излязъл и със законно притежаван боен пистолет е започнал да стреля безразборно. Куршумите са улучили стъклата на апартамент на първия етаж в отсрещната кооперация. В този момент в апартамента са били млада жена, детето й и съпругът й. Ето както разказа жената:

Стреляха. Аз първо въобще не разбрах, че е стрелба, но точно се прибирах в къщи и мъжът ми седеше на масата и аз му казвам: "Пази се! Стреля!". Аз даже въобще не осъзнавах, че и двата ни прозореца са изпотрошени и помислихме в началото, че е някаква въздушна пушка, а се оказа, че са истински куршуми.

На въпрос познава ли пияния човек, който е стрелял, жената отговори:

Не го познавам. Аз съм убедена, че са от заведението. Има двама вътре пияни. От снощи се пие тук и е стрелял, но аз не съм го видяла. Имаме малко дете, което, слава Богу, не беше вкъщи, но това е ужасно. Тук има няколко частни ясли. Минават и деца, минава и всичко и тук всички се страхуват да подадат изобщо сигнал срещу това заведение, защото вътре, доколкото разбрахме, не са случайни хора и се ползва като за частни партита. То не функционира като кафе.

Мястото на стрелбата все още е отцепено от полиция. Изясняват се детайли около инцидента. Оръжието, с което е стреляно, е иззето.

Мъжът, който е на 30 г. и е родом от Дупница, беше отведен от полицаите от Четвърто РПУ.

Разпитите в заведението продължават, за да се установят точните причини за стрелбата. Пред "Хоризонт" хора, станали свидетели на целия инцидент, разказаха, че там се е празнувал рожден ден, а конкретният повод за стрелбата е създал мъжът, който е бил в нетрезво състояние или под въздействието на наркотици. Взел е оръжието и е започнал да стреля. 

Все още не е ясна неговата конкретна самоличност, вероятно тя ще стане ясна по-късно днес.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени