Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лукойл" с победа във ФИБА Европа, "Балкан" със загуба

"Лукойл Академик"
Снимка: БГНЕС

Българският шампион "Лукойл Академик" стартира с драматична победа над гостуващия "Динамо" Тбилиси (Грузия) със 73:70 точки (21:16, 13:12, 23:18, 16:24) в пета група на турнира за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже.
Домакините играха на приливи и отливи през цялата среща, но все пак стигнаха до успеха.

Джъстин Нокс беше най-резултатен за "Лукойл Академик" с 15 точки, Божидар Аврамов добави 12 точки и 5 асистенции, а Кийт Клантън се отличи с 8 точки и 12 борби.
Бойд Лавел Лафри с 21 точки, а Пацация добави 20 за "Динамо" Тбилиси.   

Радвам се, че успяхме да спечелим този мач. За нас беше важно да започнем с победа в този турнир. Всеки успех е ценен, но важно е и да оправяме грешките си. Изглежда имаме психологически проблеми, повеждаме, но след това правим леки грешки и допускаме съперниците да ни застигат, коментира наставникът на българите  Шарон Друкер.

В четвърта група на турнира "Балкан" Ботевград стартира с драматично поражение от гостуващия "Егис Кьорменд" (Унгария) с 83:84 точки (24:19, 27:16, 16:25, 16:24). "Балкан" пропиля аванс от 18 точки при 58:40 три минути преди края на третата част и допуснаха пълен обрат в последната четвърт.
Стивън Дейвис-Смит донесе успеха на унгарците с два точни наказателни удара 10 секунди преди края.
В последната атака Девин Бруукс и ДеВогън Уошингтън пропуснаха от дистанция и ботевградчани загубиха.
Капитанът на гостите Чаба Ференц беше най-резултатен в двубоя с 23 точки, а Ерик Фанинг допринесе с "дабъл-дабъл" с 14 точки и 10 борби.
За "Балкан" Девин Бруукс се отличи с 20 точки и 7 борби, а Павел Иванов завърши с 16 точки и 5 борби, но това не беше достатъчно.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна