Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Смолян се открива XІV Международно туристическо изложение

Снимка: БГНЕС

В Смолян ще бъде открито XІV Международно туристическо изложение "Планините на България – гостоприемство в четири сезона". За участие туристическата борса се очаква да пристигнат представители на бранша от цялата страна и от Гърция, Естония, Молдова и Унгария. 

Тази година, за разлика от предишните издания в Пампорово, изложението ще бъде в сградата на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов" и е под патронажа на областния управител на Смолян Недялко Славов:
Освен силния акцент, който поставяме върху традиционните форми на туризъм – екологичният и зимният, по-активно вписваме тази година възможностите за балнеология и за културно-исторически туризъм в Родопите.

24 са участниците с щандове от туристическия бранш от чужбина и страната, каза председателят на Регионалната туристическа асоциация "Родопи" Георги Пампоров:
Акцент в конферентната част тази година искаме да бъде отново възможностите на туристическото райониране в България, което би трябвало да подкрепи конкурентоспособността на туристическия бизнес.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени