Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приказките в „Ранобудно петленце“ от 23 до 27 октомври

БНР Новини
Снимка: pixabay.com

Кой е казал, че змейовете са страшни? Няма нищо подобно! Дори обичат чай! Магьосникът Фуджисан ще ви разясни някои неща около змейския характер в английската приказка „Магьосникът и змеят“. Слушайте я в понеделник, на 23 октомври, точно в 7 без 10 часа по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Ето, че дойде време за новите приказки в „Ранобудно петленце“. Във вторник сутрин, на 24 октомври, актьорът Ицко Финци ще ви събуди с приказката „Вълшебна вода“. Тя идва от едно райско място, наречено Азорски острови.

Представяте ли си, че някога на далечните и много красиви Азорски острови е живяло момиче, което въобще не искало да бъде красиво! Тя се казва Бранка, а нейната история ще ви разкаже Ицко Финци в сряда сутрин, на 25 октомври.

В четвъртък сутрин звучат приказки, написани от деца! На 26 октомври ще научите остарява ли вятърът, носи ли очила и защо дърпа шаловете на хората. Автори на приказката „Старият вятър“ са децата от детска градина „Райна Княгиня“ в град Бургас.

В петък сутрин, на 27 октомври, отиваме чак в Бразилия, за да разберем „Защо маймуните смятат, че бананите са тяхна собственост“. Само на вас ще кажем, че тази приказка е съвсем нова и още никой никъде не я е чувал!

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна