Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима митнически инспектори и началникът им са обвинени в престъпления по служба

Началникът на митническия пункт Малко Търново и четирима митнически инспектори са обвинени в престъпления по служба. Според прокуратурата 5-мата съгласувано са осъществявали рекет на шофьори на леки и товарни автомобили. След вчерашното им задържане, те са освободени под парична гаранция.

20 митнически инспектори са задържани при вчерашната специализирана операция на Главната дирекция за борба с организираната престъпност и прокуратурата. Срещу петима от тях са повдигнати обвинения за създаването на организирана група за получаване на подкупи като дребни суми от шофьори на автомобили. При извършените обиски на жилищата, офисите и автомобилите им са намерени на различни места общо 10 хиляди лева, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова:

Въпрос на доказване е, че това са средства от престъпната дейност на организираната престъпна група, което пък би могло да се квалифицира като последващо пране на пари, така че тези пари ще бъдат задържани до момента, до който ние установим действителния им произход.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени