Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП ГЕРБ - Сливен подкрепя решенията на кмета Стефан Радев

Община Сливен
Снимка: Ивайло Михайлов

ГЕРБ в Сливен ще подкрепи кмета Стефан Радев, ако реши да поднови предложението си за повишаване на местните данъци и такси. По-рано през седмицата съветниците намалиха размера на налозите.

Решението на Общинския съвет за изменение на местните данъци може да бъде атакувано от областния управител и да бъде върнато за ново разглеждане, спряно или изпратено в съда, коментира казуса председателят на Общинския съвет Димитър Митев. Според него има вариант, когато тази наредба влезе в сила, всеки гражданин да подаде жалба срещу нея в съда:

Кметът трябва да е този, който да прецени доколко е важно за общината и общинските финанси да направи ново предложение. Аз мога само да заявя, че ако кметът направи такова предложение, групата на ГЕРБ отново ще го подкрепи.

Ръководството на общинската организация на ГЕРБ обяви още, че осъзнава, че с непопулярните си мерки кметът Радев трупа обществен и политически негатив, но въпреки това застава зад него, защото наложената финансова дисциплина е единственият начин за излизане на общината от застой.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна