Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теменужка Петкова инспектира как се съхранява доставеното оборудване на площадката на АЕЦ "Белене"

Снимка: БГНЕС

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова инспектира как се съхранява доставеното оборудване на площадката, изградена за АЕЦ "Белене". Тя увери, че са предприети всички действия и мерки, за да бъде съхранено оборудването по най-добрия начин:

Съхранява се при условия и по процедури, които са разписани и определени от заводите, които са производители. Въпросната шахта на реактора, при която при транспортирането е имало нарушение по отношение на опаковката, е преопакована. Имаше известни притеснения у колегите. Господин Овчаров изрази подобни притеснения, господин Иван Генов, бившият директор на АЕЦ "Козлодуй“, също. Веднага сме предприели действия и лично премиерът Борисов се ангажира с целия този процес, свързан с правилното съхранение на оборудването, така че видяхме, че са предприети всички необходими мерки и действия оборудването да бъде съхранено по най-добрия начин.

Министър Петкова призова да няма излишно ескалиране на изкуствено напрежение:

Аз мисля, че вече е дошло времето на базата на един широк консенсус между всички, да направим нещо добро и разумно за България.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна