Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Вестник "24 часа" пише, президентът Румен Радев иска да смени началника на НСО Ангел Антонов и вече е сондирал правителството за промяната. Желанието на държавния глава било начело на службата да бъде назначен сегашният заместник-шеф на полицията с ресор “Охранителна полиция” Тодор Гребенаров. Информацията за исканата от Радев промяна в НСО е била потвърдена пред “24 часа” от няколко източника. Причината за исканото уволнение била, че Радев не харесвал как Антонов ръководи службата и кадровата му политика, освен това срещу него имало оплаквания и от други държавници и политици, които са под охраната на службата.

"Германци изместват англичаните за имоти у нас", съобщава на първата си страница вестник "Труд". Изданието обяснява, че за немските пенсионери страната ни е "финасов рай", тъй като с пенсия от средно 950 евро биха мизерствали в родината си. С тези пари обаче възрастните германци тук живеят охолно.

"Труд" предупреждава, че "безумни съвети за гледане на деца заливат интернет". Като пример за това всекидневникът посочва "сухият пост". Според някои родители да оставиш детето си няколко дни без храна и вода е вид лечение, а според вестника масово се практикува у нас.

В  днешното си издание вестник "Телеграф" акцентира на тема за промените във висшето образованието. Предложение на Съвета на ректорите предвижда специалностите, които не отговарят на профила на университетите, да бъдат закривани. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени