Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикати и Цецка Цачева не се договориха за по-високи заплати за работещите в затворите

| обновено на 23.10.17 в 15:29
Цецка Цачева
Снимка: БГНЕС

Без обещание за по-високи заплати приключи срещата на правосъдния министър Цецка Цачева с представителите на Синдиката на служителите в затворите в България и Синдикат "Охрана". Те настояват за 20-процентно увеличение от 1 януари и изравняване на сумите за специфични служебни дейности с тези на работещите в МВР.

На срещата Цачева е уверила представителите на двата синдиката, че подкрепя исканията им и нееднократно ги е поставяла пред финансовия министър. Обещала е да ги информира, когато станат ясни, за конкретните числа в проекта на бюджета за догодина, отнасящи се до двете дирекции "Изпълнение на наказанията" и "Охрана".  

Договорили са се и за нова среща, когато станат ясни детайлите в Бюджет 2018. Още отсега обаче е поела ангажимент да започне работа по уеднаквяване на правилата за формиране на допълнителното възнаграждение за служителите в двете главни дирекции, както и те да бъдат включени в Актуализираната стратегия за национална сигурност, съобщават от правосъдното министерство. 

Медиите нямаха достъп до срещата, затова и не стана ясно остават ли в протестна готовност двата синдиката, както заявиха по-рано, включително и заявявайки подкрепата си за протестиращите служители от МВР.

Повече по темата ще научите от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна