Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създателите на филма „Възвишение“ ще се срещнат с бургаските зрители

| обновено на 24.10.17 в 12:40
Режисьорът Виктор Божинов, който стои зад успеха на сериали като „Под прикритие“, „Столичани в повече“, „Стъклен дом“ и още  редица телевизионни продукции,  успя да събере актьорите, с които е работил през годините, за да реализира първия си игрален филм "Възвишение". Приключението  включваше 50 локации в страната и снимки в четири сезона, работа като за четиричасов филм, която  кристализира във финалните 142 минути. И докато в творбата от 500 страници двама  души обикалят  планината, за да срещнат една чета като в балканско road movie, във филма ще  видим поне15  популярни лица от различни поколения. Васил Михайлов, Филип Аврамов (Димитър Общи), Кирил Ефремов (като Петко Страшника), Румен Гавазанов (като Георги Чумата), Вергов, Бахаров, Рачков, Денолюбов и Джукелова, Герасим Георгиев-Геро и Малин Кръстев…

В Бургас ще гостуват Алек Алексиев, в ролята на Гичо, и Стоян Дойчев, в ролята на Асенчо.

Стоян е работил в сливенския куклен театър, а  Алекс Алексиев е по-малкият син на актьора Стоян Алексиев. Завършил актьорско майсторство в Ню Йорк, той се мести и в Лондон и се снима в холивудски продукции като "Джак Райън: Теория на хаоса" под режисурата на Кенет Брана. У нас е познат като д-р Александър Василев от "Откраднат живот".

Заедно с актьорите за прожекцията в Бургас на 4 ноември от 17 .00 часа в Cinema City, ще бъдат още продуцентът Иван Дойков и режисьорът Виктор Божинов. Билетите са в продажба от 24 октомври.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени