Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Област Велико Търново бележи най-висок ръст на културен туризъм

Област Велико Търново бележи най-висок ръст на културен туризъм, а област Варна - със спад през активния сезон от април до август в сравнение със същия период на миналата година. 
Данните бяха изнесени от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти на базата на статистическо проучване по време на петата национална среща с бизнеса и местната власт, която се провежда в Ловеч.

Тази година област Велико Търново е рекордьор сред най-големите дестинации с ръст от над 31 на сто спрямо миналата година, съобщи Даниела Стоева от управителния съвет на АБТТА. 
Пловдив е с 19,2%, София с 21,4%. На фона на това Бургас с ръст от 4%, а да Варна имаме минус 2% за летния туристически сезон.“
Стоева допълни, че Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти ще награди днес в Ловеч общините отличили се в конкурса за най-добро маркетингово представяне.
Този конкурс може да го определим и като инструмент за устойчиво развитие на културния туризъм в отделните дестинации на България.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна