Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова катастрофа в участъка Перник – София

Починал е единият от седемте пострадали при снощната катастрофа на пътя за Владая

| обновено на 24.10.17 в 10:10
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин отново стана катастрофа в участъка Перник – София при пътен възел "Даскалово". Движението там временно е в едната лента, информират от Пътната агенция.

Починал е единият от седемте пострадали при снощната катастрофа на пътя за Владая. Става дума за мъж, приет заедно с още един ранен в болница "Токуда".

Снощи микробус с благоевградска регистрация се преобърна на пътя София – Перник, в участъка между село Владая и кръстовището на Драгичево. Най-вероятната причина е несъобразена скорост. В предаването ни "Преди всички" Васил Николов, председател на Инициативния комитет за подобряване на обществения транспорт на Владая и Княжево, който е станал свидетел на инцидента. Той коментира, че районът на катастрофата е в добро състояние, пътят е обезопасен и ремонтиран, но е проблем ниският контрол и високата скорост, с която се движат превозните средства:

Просто там е отсечка, при която има възможност да се ускорява и автомобилите го правят, но участъкът е опасен, а и сега резките застудявания носят огромен риск, тъй като шофьорите не са се адаптирали към обстановката, не внимават достатъчно. Това застудяване вчера, с този дъжд, комбинирано с очевидно високата скорост, защото то си личеше как колата се е премятала, хората са изхвръкнали в дерето, друг лежеше на пътя, очевидно е, че скоростта е била изключително висока. Има ограничение на скоростта, просто не се спазва, контролът е изключително занижен от КАТ "Пътна полиция", само в събота и неделя контролират този участък. Там е доста опасно и в обратна посока, защото, идвайки от Перник от четирилентов път, изведнъж се влиза в двулентов. Коли, обърнати по таван, там съм виждал многократно.

За лечение в "Пирогов" остават трима от ранените в снощната катастрофа, уточни  в предаването "Преди всички", говорител на лечебното заведение Мария Пойразова:

Мъжът, който най-тежко беше пострадал, го оперираха по спешност, а в момента за него полагат грижи, и то доста сериозни, в централна реанимация. По отношение на другите двама, единият е пациент на хирургията на "Пирогов", другият на травматологията. И двамата също са със сериозни наранявания – хирургични и травматологични. За щастие обаче не се налага да бъдат в реанимация.

Още по темата можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени