Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милка Василева: Не достигат 35 000 медицински сестри, акушерки и рехабилитатори

Емилия Масларова представи акцентите в исканията на БСП за Бюджет 2018

Снимка: ЕПА/БГНЕС
В страната не достигат 35 хиляди медицински сестри, акушерки и рехабилитатори, алармира председателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева. Тя участва заедно с други представители на съсловни организации в обсъждането на социалната част от лансирания от БСП алтернативен държавен бюджет за 2018 година:

Алтернативният бюджет на БСП предлага по-добро заплащане и разбира се ние го подкрепяме, но всъщност нашето искане е за по-високо заплащане. Те предлагат 1000 лева, ние искаме три минимални и няма да отстъпим от това.

Бившият социален министър Емилия Масларова представи акцентите в исканията на БСП за бюджета за следващата година:

Има сериозна разлика в начина на разпределение и това, че парите ще се изразходват ясно и прозрачно чрез Народното събрание, а не чрез бюджетен излишък в края на годината, който да се разпределя по незнайни начини. По принцип фокусът в нашия алтернативен бюджет е насочен на няколко места. Това са: здравеопазване, социална политика, образование, региони, нещо изключително важно, тъй като разликата в стандарта на живот, в образованието, в здравеопазването в различните региони е точно толкова, колкото е разликата в доходите – близо десетки пъти разлика в тези параметри.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мария Костова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени