Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Делчев: Липсват реформи, проектът за новия бюджет не е социален, а социалистически

Димитър Делчев
Снимка: БГНЕС


Димитър Делчев от Реформаторския блок коментира в "Нещо повече" проекта за Бюджет 2018.

Цялостната тежест върху бизнеса се увеличава с 10 процента. На практика се удря свободната стопанска инициатива. Това ще засили корупционния модел, по който бизнесът бива каран да слуша властта.

Сивият сектор се разширява с Бюджет 2018-а, истината е, че предприемачеството е враг на такъв бюджет. Той беше снаречен социален, но според нас е социалистически. Вместо да прави реформи, той храни определени групи, които вдигат глас за заплати, отбеляза Делчев.

Не се прави истинска реформаторска политика, не се запушват корупционните дупки, от които изтичат милиарди.На практика се избират групи от хора, които са в социални затруднения и се нахранват с оглед на следващите избори. Надявам се хората да разберат, че този модел, който ГЕРБ създава, ги прави бедни. Социалистите пък направиха направо комунистически бюджет - увеличаване на данъците и т.н. И ГЕРБ, и БСП създават дългова спирала. В един момент ще се изправим пред много тежки мерки. Но управляващите не мислят за това, те само искат гласове. Те не искат реформи, добави Делчев.

Рецептата се знае открай време и тя се нарича реформи, подчерта Димитър Делчев.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна