Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автогол спря „Монтана“ срещу „Левски“ за Купата на България

Автогол спря „Монтана“ срещу „Левски“ за Купата на България
Снимка: БГНЕС

Отборът на „Левски“ си осигури място на четвъртфиналите в турнира за купата на България по футбол, след като се наложи с 1:0 над втородивизионния „Монтана“. Единственият гол в мача падна в 55-ата минута, когато Даниел Георгиев си отбеляза автогол след центриране на Милош Цветкович.

Тимът от Северозапада бе символичен домакин на срещата, която обаче се игра в дома на „сините“  - „Виваком Арена Георги Аспарухов“, заради продължаващия ремонт на стадион „Огоста“.

През първото полувреме играчите на Делио Роси не успяха да се възползват от фактическото си домакинство и трудно създаваха голови положения пред вратата на „Монтана“. Най-чистото се откри пред полузащитника Роман Прохазка, който обаче стреля силно над напречната греда от чиста позиция в 20-ата минута.

Второто полувреме започна с натиск на „Левски“ и играещите в жълто футболисти стигнаха до гол в 55-ата минута. Милош Цветкович центрира от дясното крило към Прохазка, а в опита си да изчисти топката Даниел Георгиев си отбеляза автогол за 0:1. Десет минути по-късно Прохазка пробва с мощен удар да порази вратата на „Монтана“ за втори път, но вратарят Ивайло Василев успя да избие тежкия шут. В последните 20 минути на мача „Монтана“ погледна по-сериозно към вратата на Божидар Митрев и на два пъти бе много близо до изравнителния гол. В 77-мата минута Митрев майсторски изчисти топката след удар с глава на Иван Коконов, а две минути по-късно вратарят на „Левски“ първо отрази далечен диагонален удар на Тодор Георгиев, а веднага след това Мики Орачев направи решителен шпагат, с който блокира изстрела на Коконов към опразнената врата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!