Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлина Стоянова: Всеки ден продължават да пристигат покани за участия

| обновено на 31.10.17 в 11:02
Светлина Стоянова
Снимка: БГНЕС


Българският мецосопран Светлина Стоянова спечели първа награда в престижния международен конкурс „Нови гласове” в Германия.

Казах й, че ме е качила още едно стъпало нагоре, към Небето! Този успех е наистина страхотна победа за нея, за България, за школата, от която тя идва, включително и от Българското национално радио, защото е пяла в детския Радиохор! Тази победа е резултат на много години труд и отдаденост на музиката, сподели бащата на младата певица Светлин Стоянов.

Аз все още съм толкова развълнувана! Не мога да повярвам, че се е случило! Състезанието започна за мен през месец юни, когато отидох в Берлин и кандидатствах. Тогава са били прослушани 1 430 души в 26 страни из целия свят. Седмица по-късно разбрах, че съм една от 42-мата щастливци /21 мъже и 21 жени/, които ще се състезават на финала в Гютерсло… Наистина една такава победа „отваря изключително много врати”! Всеки ден продължавам да получавам по няколко имейла с различни предложения и съм толкова щастлива за това! Все още не съм избрала, но предполагам, че догодина ще бъда в Германия, Швейцария или Австрия. Най-скорошното, което ми предстои, е да пея Керубино в Ница, разказа изгряващата българска оперна звезда Светлина Стоянова в интервю за предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива”.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна