Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Как да изградим успешен образ в социалните мрежи" е темата на изданието на Академията за бизнес лидери

Снимка: ЕПА/БГНЕС


"Как да изградим успешен образ в социалните мрежи" е темата на започващото поредно издание на Академията за бизнес лидери. Юлияна Георгиева – мениджър "Комуникации и кариерно развитие" в нея обясни в предаването "Хоризонт до обед" как е създадена:

Тази академия е създадена преди три години, Създадена е изцяло от учениците, които присъстваха на наша лятна академия. След приключването й една обратна връзка получихме от тях от какви теми те се нуждаят да дискутират и да обсъждат. Тогава решихме, че ще я стартираме и ще я направим абсолютно безплатна, като обсъждаме теми, които са много близки до тях в момента.

По повод избраната тема Георгиева каза:

Установихме, че по най-новите статистики, над 80% от българите прекарват времето си в социалните мрежи ежедневно. Тогава си зададохме този въпрос: "Какво правим ние вътре в социалните мрежи и какви сме навън, извън тях? Има ли разлика? Какви профили изграждаме и дали те отговарят на нашата личност като цяло?"

Поканили сме много интересни дебатьори, хора, които се развиват в тези сфера, психолози, които ще говорят с децата. Но това, което искаме ние най-вече да видим и до дебата, който искаме да достигне, е те самите да си изговорят как могат да използват тези социални мрежи и те да бъдат полезни за тях. Но също така да бъдат и много внимателни, защото подценяват този момент с откритостта си и това, което публикуват вътре в тях.

По-голямата част от хората, от учениците, които посещават, вече са 12-и клас. Искаме да им обърнем внимание, защото все по-често работодателят започва да проследява профилите на хората, на бъдещите им работници в социалните мрежите и това, което ще види там, невинаги, но в много голям случай рефлектира върху избора му. Хората изграждат мнението си дори само като погледнат профилите ни понякога в социалните мрежи.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени