Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири български заглавия в програмата на тазгодишната "Киномания"

Фестивалът ще бъде открит с "Безкрайната градина"


Хермина Азарян, програматор на тазгодишната "Киномания", представи в "12+3" най-привлекателните заглавия, които можем да видим на предстоящото издание на проявата.

Тазгодишният фестивал ще бъде открит с филма "Безкрайната градина" на режисьора Галин Стоев по пиесата на Яна Борисова "Приятнострашно".

Това е красив филм, който излъчва позитивна енергия. Разказва за няколко любови. Показва пространството, което бихме определили като безкрайна градина. Човек би могъл и успява да съхрани сетивата си и усещането към другия.

Общо четири са българските премиерни заглавия. 

"Кораб в стая" на Любомир Младенов  също се занимава с духовните пространства на младия човек.

Третият филм е "Лили и рибката". Това е семеен филм - от деца до баби и дядовци. Сигурна съм, че той ще се хареса. Участват куп звезди начело с Татяна Лолова, Койна Русева, Калин Сърменов.

Документалният филм на Адела Пеева "Да живее България" представя мощта на патриотичните сили, рискуващи да стигнат до груб национализъм. Това се отнася и за други европейски държави, отбеляза Азарян.

Сред хитовите заглавия от програмата в Зала 1 на НДК са "Субурбикон" на Джордж Клуни и мащабната руска продукция "Матилда" на Алексей Учител.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна