Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп предупреди Северна Корея да не подлага на изпитание решимостта на Съединените щати

| обновено на 08.11.17 в 12:06
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп отправи остро предупреждение към Северна Корея, като я прикани никога да не подлага на изпитание решимостта на Съединените щати и съюзниците им, предаде Франс прес.

В реч в Националното събрание в Сеул в края на посещението си в Южна Корея, той призова всички отговорни страни по света да обединят сили, за да изолират "бруталния режим" на Северна Корея, като го лишат от "всяка форма на подкрепа, снабдяване или признание". По думите му, режимът в Пхенян е изтълкувал сдържаността на Америка в миналото като слабост:

Няма да позволим американски градове да бъдат заплашвани с разрушение. Няма да бъдем сплашени. И няма да допуснем най-бруталните жестокости в историята да бъдат повторени тук, на тази земя, в защита на която сме воювали и умирали. Искам мир чрез сила.

Въпреки всички престъпления, които сте извършили срещу Бог и хората, ние сме готови да предложим път към много по-добро бъдеще. Той започва с края на агресията на вашия режим, прекратяване на разработването на балистични ракети и пълно и удостоверимо премахване на ядрените оръжия, каза още американският президент.

След Сеул, американският президент Доналд Тръмп пристигна на държавна визита в Пекин, която ще се фокусира върху търговията и напрежението със Северна Корея.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени