Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дейвид Дейвис ще разговаря във Варшава за излизането на Обединеното кралство от ЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис днес ще бъде във Варшава за разговори по излизането на Обединеното кралство от ЕС, преди да замине в четвъртък за Брюксел за участие в шестия кръг от преговорите за Брекзит. Вчера Дейвис посети Рим.

Дейвид Дейвис е на кратка политическа совалка в няколко столици на Стария континент в опит да спечели на своя страна някои европейски лидери преди подновяването на преговорите за Брекзит. Снощи той се срещна в Рим със Сандро Гоци, заместник-министър по европейските въпроси на Италия, който обаче съобщи, че Дейвид Дейвис не е предложил нищо ново по финансовия въпрос. Според Гоци "сметката по развода" ще бъде най-важният въпрос на новия шести кръг от преговори в Брюксел.

Дейвид Дейвис днес ще има среща с полското ръководство във Варшава, а в четвъртък ще се присъедини към преговорите с ЕС в Брюксел.

Междувременно британски издания съобщиха, че европейските преговарящи вече са разгневени от някои информации, че британците не отдават голямо значение на двудневните преговори тази седмица. Стана известно още, че в Брюксел е пристигнал британският министър за Северна Ирландия Джеймс Броукъншър за разговори за бъдещето на границата между провинцията и Република Ирландия. Той отстоява позицията, че не трябва да има "физическа граница" между Обединеното кралство и ЕС след Брекзит.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени