Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласувайте в анкетата на „Каста дива“ „Любимите ви български оперетни артисти на ХХ век“ и имате шанс да спечелите мини аудио система

| обновено на 08.11.17 в 13:14

През сезон 2017/2018 честваме 100 години от създаването на българския професионален оперетен театър. Достолепната годишнина е повод да посветим ежегодната анкета на програма "Хоризонт" и предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива" "Любимите ви…" на българските оперетни звезди на ХХ век. В предишните анкети научихме с интерес, че любимата оперета на българската публика е "Царицата на чардаша" на Имре Калман, любимият балет – "Лебедово езеро" на Чайковски, любимият мюзикъл – "Моята прекрасна лейди" на Фредерик Лоу, а най-любимият тенор на ХХ век – Лучано Павароти.

Помните ли големите български оперетни артисти на ХХ век? Кой от тях Ви е доставил най-много радост или е трогнал душата Ви най-силно? Дайте за него своя глас! До края на месец ноември можете да направите избор измежду 20-те предложения или да добавите свое. За да е валиден гласът Ви, имате право само на едно гласуване.

Гласовете на българската публика ще определят 10-те най-любими български оперетни артисти на ХХ век, а жребият ще определи кои участници в анкетата ще бъдат възнаградени с чудесни подаръци и кой ще спечели голямата награда – мини аудио система SONY SHAKEX30PN HI-FI SYSTEM. Жребият ще бъде изтеглен в специално празнично издание на предаването "Каста дива" през месец декември /*в томболата нямат право на участие служителите на БНР и техните семейства/.

"Любимите ви български оперетни артисти на ХХ век":

1.  Ангел Сладкаров

2.  Анелия Шуманова

3.  Анета Цанкова

4.  Арон Аронов

5.  Асен Русков

6.  Видин Даскалов

7.  Донка Шишманова

8.  Зорка Димитрова

9.  Лиляна Кисьова

10. Лиляна Кошлукова

11. Любомир Бодуров

12. Людмила Чешмеджиева

13. Мими Балканска

14. Минко Босев

15. Надя Шаркова

16. Ной Николов

17. Стефан Анастасов

18. Стефан Македонски

19. Стоян Коларов

20. Тинка Краева


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!