Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музеят за съвременно изкуство показва проекта „STATIONS”

"Софийски арсенал - Музей за съвременно изкуство"
Снимка: samcaproject.org
„STATIONS”  - е третият концептуален проект на дизайнерска платформа „Иван Асен 22“. Той ще бъде представен от 9 ноември до 9 декември в Софийски арсенал - Музей за съвременно изкуство. Успехът на първите проекти - „XXSofia“ и „Километър и половина", е безспорен.

Освен многобройната публика, посетила изложбите в „Гьоте институт“ и САМСИ, двата модни филма, съпътстващи изложбите, получават номинации и награди на престижни фестивали за моден филм в целия свят.  

Новият проект на „Иван Асен 22“ „STATIONS” проследява и интерпретира глобалната тенденция мултилокализъм и проучва нашата, създадена чрез опит и преживявания на различни точки по света, идентичност с изразните средства на концептуалната мода, моден филм и изложба - пространствена инсталация.

Какво е усещането да си наравно у дома на няколко места по света. И ако пътуването е търсене, а спирката - престой за определено време на място, което отвежда до друго, какво тогава е домът. Как изглеждат дрехите за спирките и по пътя и може ли дрехата да бъде убежище, което да ни запазва и закриля в различни ситуации. Това са темите, които вълнуват авторите на проекта.

Чуйте повече от кураторът Нели Митева.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени