Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

11 хиляди деца растат без родител, е централното заглавие на Телеграф. Други хиляди малчугани разчитат на парите, които родителите им пращат от чужбина, докато бабите и дядовците ги отглеждат. Най-често това се случва в Шумен, пише изданието. С промените в бюджета за 2018 година добавката за едно дете е увеличена с 3 лева, а за семейства с повече деца с по 5 лева, уточнява Телеграф. 

НОИ и фирмите ще платят рекордните 700 милиона лева за болнични през 2018 година, съобщава СЕГА. Догодина осигуровките се увеличават, а достъпът до обезщетения за безработица се ограничава, е изводът на изданието от проектобюджета на Държавното обществено осигуряване.

БСП и ДПС се колебаят за какво да е вотът за недоверие към правителството, пише още изданието.

Всички вестници се фокусират върху изнесеното заседание на правителството в Брюксел.

ТРУД извежда "България е готова за еврозоната" – думите са на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер след разговора с българските представители. Премиерът Бойко Борисов определя до края на 2018  срок за край на процедурата. Очаква се положителен доклад на европейските наблюдатели, разкрива още вестникът.

"24 часа" отделя централно място за информацията, че предишният президент Росен Плевнелиев е избран в управата на Автомобилния клъстър. Ролята му е да привлече световен производител на коли и в България да бъде открит завод, обяснява изпълнителният директор на сдружението. Плевнелиев разкрива, че автомобилът, с който пътува президентът на Франция Макрон, е с компютър, произведен в България.
Изданието разработва и информацията, че 775 са родните милионери, които държат пари в български банки. Има бум на кредити над половин милион лева, четем още в статията.

Монитор извежда: "500 лева е глобата за поставяне на надгробен паметник без позволение". Темата на изданието е посветена на местата за вечен покой, които се осигуряват от общините в България. В София Столичната община има грижата за 250 хиляди. Предвидена е глоба и за вандали, които оскверняват гробищните паркове, тя е до 5 хиляди лева.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени