Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев: Световното първенство е от изключителна важност за популяризирането на скоковете на батут сред младите ни сънародници

4
Снимка: БФ Скокове на батут

Организирането на световното първенство е от изключителна важност за популяризирането на скоковете на батут сред младите ни сънародници, това заяви при откриването на 32-рия шампионат на планетата за мъже и жени министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Домакин на първенството от днес до неделя е столичната „Арена Армеец“.

Убеден съм, че шампионатът ще премине на високо ниво и ще се превърне в празник за жителите и гостите на София. Сигурен съм, че всички състезатели и техните екипи ще запомнят нашата красива столица с отличната организация и с положителните емоции, допълни Кралев.

Сред официалните гости бяха посланиците на ЮАР и Австралия, д-р Тодор Чобанов – заместник-кмет по направление „Култура, спорт и превенция на зависимости“ в Столична община, легендата в спортната ни гимнастика Йордан Йовчев, Красимир Дунев – президент на БФ Спортна гимнастика, Николина Христова – генерален секретар на БФ Акробатика и Стоян Димитров – президент на БФ Скокове на батут и домакин на състезанието.

290 състезатели от 34 страни ще си оспорват 14-те златни медала, които ще бъдат раздадени в отделните дисциплини. България няма да има участник в надпреварата, тъй като снощи официално беше оттеглена заявката на контузения Ясен Иванов.

Състезанието днес започна с квалификациите в олимпийската дисциплина – батут индивидуално и отборно (мъже и жени) и пътека (мъже и жени).

Входът за зрители в „Арена Армеец“ е с билети с цена 5 лева и за четирите състезателни дни.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени