Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Максим Ешкенази представя сезон 2017/2018 на „Фортисимо Фамилия“

| обновено на 10.11.17 в 09:17
Снимка: Личен архив

Детската музикална образователна програма "Фортисимо Фамилия" стартира своя нов, пети сезон на 12-и ноември /неделя/ от 11.30 ч. в зала "България".

В продължение на 7 месеца "Фортисимо Фамилия" ще представи в зала "България" 7 класически концерта за деца и родители. Първият от тях е "Лешникотрошачката", а последният - "Отело". За пета поредна година във "Фортисимо Фамилия" ще се включат не само големи български музиканти, но и театрални и кино актьори. Диригенти на концертите ще бъдат Максим Ешкенази, Славил Димитров, Павел Златаров и Найден Тодоров.

Месец след старта на "Фортисимо Фамилия" почитателите на големия композитор Джон Уилямс ще могат да чуят музика от най-известните му филми под диригентската палка на Максим Ешкенази. На 7-и декември в изпълнение на Софийската филхармония ще звучат култови теми от “Междузвездни войни”, “Индиана Джоунс”, “Хари Потър”, “Джурасик парк”, “Сам вкъщи”, “Супермен” и “Извънземното”.

След космическо-приключенската декемврийска сага, през януари "Фортисимо Фамилия" продължава с "Приказка за Менделсон и Малкия Ото" на 21-ви януари. В концерта ще участват актьорите Герасим Георгиев-Геро и Иван Юруков. През февруари концертът от фестивалния цикъл е "Приказка за триангъл и концертен орган" с участието на Деян и Дарин Ангелови. Мартенският концерт на "Фортисимо Фамилия" е "Бетовен девета" с Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, през април ще чуем "Приказка за валса" с Лео Бианки и Богдана Трифонова.

Програмата на "Фортисимо Фамилия" за сезон 2017/2018 ще завърши на 27-и май с "Отело". В концерта маестро Максим Ешкенази ще излезе на сцената в компанията на Захари Бахаров, Михаела Филева, Весела Бабинова и Валери Турманов.

В звуковия файл чуйте още за сезон 2017/2018 на "Фортисимо Фамилия" в разговора на Росица Кавалджиева с маестро Максим Ешкенази в предаването на програма "Хоризонт" за музикално-сценични изкуства "Каста дива".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени