Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на юли трябва да приключи цялата процедура по класиране на новите оферти за бойни самолети

Снимка: БГНЕС

До края на ноември Министерството на отбраната ще изпрати писмата до фирмите-производители на самолети. До края на юли трябва да приключи и цялата процедура по даване на оферти и тяхното класиране. Ще бъде изпратено писмо и на "Боинг" за F-18. Това заяви в парламента министърът на отбраната Красимир Каракачанов:


Ще изпратим едно писмо. Ако предложат оферта, ще я разгледаме! Защо?! Няма как да знаем дали влиза в тази финансова рамка, ако не им изпратим писмо и ако те не ни върнат отговор. Рамката е известна на всички. Тя ще бъде упомената за всеки случай. Това е сумата, която е гласувана от предишното Народно събрание – 1,5 милиарда лева – и колкото повече оферти има, толкова по-добре.

В авиобазата в Граф Игнатиево е спокойно, заяви Каракачанов и коментира:
Някой умишлено се опитваше да създава напрежение. Други пък умишлено се опитваха да обвиняват пилотите в неща, които те не са извършили, така че всичко е наред. Още тогава се видяхме с командира на авиобазата. Генерал Стойков – командирът на ВВС, на другия ден беше в Граф Игнатиево. Проблеми няма! Това, което ние сме поели като ангажимент, ще го изпълним.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени