Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Британският премиер Тереза Мей заяви, че ще постави точния ден и час в проектозакона за излизане на страната от европейския съюз, пише "Индипендънт". Тя даде да се разбере, че това ще стане на 29 март 2019 г. в 23 ч. местно време. Проектозаконът ще бъде обсъден детайлно следващата седмица в парламента.
Друг британски вестник, "Дейли телеграф", акцентира върху данните, че Островът е на шесто място в света по затлъстяване. Темпът на заболяването е толкова бърз, че британците изпреварват темповете на затлъстяване в Съединените щати. Експертите от организацията за сигурност и сътрудничество в Европа са на мнение, че Великобритания е изправена пред здравна криза. 27 на сто от живеещите там са затлъстели, докато преди 20 години процентът е бил два пъти по-нисък.
Според "Уолстрийт джърнъл", ФБР е разпитало няколко души във връзка с предполагаем план за предаване на Фетулах Гюлен на Турция. Прокурор разследва тезата, в която фигурира бившия съветник по национална сигурност майк Флин и синът му. Източници, близки до разследването, твърдят, че на Флин и на сина му били предложени по 15 милиона долара, за да предадат Гюлен на туркото правителство. Духовникът е обвиняван от турския президент за преврата през юли миналата гозина, припомня американското издание. Часове след публикацията, адвокатите на Майкъл Флин опровергаха информацията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени