Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около сто граждани е приел екипът на националния омбудсман Мая Манолова в приемната на Старозагорска област

Снимка: Венелина Попова

Около сто граждани е приел екипът на националния омбудсман Мая Манолова в приемната на Старозагорска област, единствената в България, в която има двама обществени посредници - в Стара Загора и Казанлък. 326 жалби са постъпили от региона от началото на годината, 252 от тях са получили отговор, съобщи пред журналисти Мая Манолова. 


Освен собственици на земи в парк „Бедечка“, Мая Манолова е приела граждани, които поставят въпроси, свързани с неизплатени заплати, образованието, цените на водата и ВиК услугите и лошите пътища в община Братя Даскалови. Правата на децата са във вниманието на националния омбудсман, макар че 

Най-доброто законодателно решение би било, ако в България има детски омбудсман. Не съм поставяла тази тема на вниманието на Народното събрание, защото е ясно, че към този момент държавата има други приоритети.


Във вторник екип на омбудсмана ще бъде в Радневското село Бели бряг заедно с представители на Европейската банка за възстановяване и развитие, която контролира спазването на правилата при изкупуване на имоти и земи от селото, което ще бъде заличено от разширяването на въгледобива в източномаришкия басейн.   


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна