Хайдер ал Абади: Инвазията на ИДИЛ в Ирак и борбата срещу джихадистите е струвала на страната над 100 млрд. долара

Хайдер ал Абади
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Ирак днес правителствената армия и сунитски полувоенни формирования предприеха офанзива срещу последния контролиран от "Ислямска държава" град там - Рауа, близо до сирийската граница, предаде Ройтерс.

Междувременно, в свещения за шиитите град Кербала, иракският премиер Хайдар ал Абади заяви, че продължилата 3 години джихадистка окупация на Северен Ирак и битката срещу тях струват на държавата повече от 100 милиарда долара.


Още от категорията
Олег Сенцов

Връчват наградата "Сахаров" на украинския режисьор Олег Сенцов

Украинският филмов режисьор Олег Сенцов ще получи днес наградата "Сахаров" на Европейския парламент за свобода на мисълта. Ако стрелбата вчера в центъра на Страсбург не промени плановете на Европарламента, на церемонията в 13,30 българско време, носителят на наградата за свобода на мисълта, филмовият режисьор Олег Сенцов, ще бъде представляван от своята..

публикувано на 12.12.18 в 11:49

Правителството отпусна 1,35 млрд. лева за магистрала "Хемус"

1,35 милиарда лева допълнително отпусна правителството за строителството на 142 километра от автомагистрала "Хемус", Министерството на отбраната получи 113 милиона лева за ремонт на летателна техника и казарми, 7 милиона лева допълнително се дават на театрите.  Министър-председателят Бойко Борисов обясни, че с отпускането на 1 милиард и 350 милиона лева..

публикувано на 12.12.18 в 11:35
Старши комисар Ивайло Иванов в момента е директор на СДВР.

Правителството предлага старши комисар Ивайло Иванов за главен секретар на МВР

Правителството реши днес да предложи на президента Румен Радев да подпише указ за назначаването на старши комисар Ивайло Иванов за главен секретар на МВР, научи „Хоризонт“ В момента комисар Иванов е директор на СДВР. Очаква се след края на правителственото заседание вътрешният министър Младен Маринов да разясни мотивите, с които е предложил..

публикувано на 12.12.18 в 11:31

Докладчик за Шенген за България и Румъния: Това е жалко, но е незаконно

Бившият докладчик за приемането на България и Румъния в Шенген - евродепутатът Карлуш Куелю, заяви в интервю за „Хоризонт“, че страните-членки, които гласуват срещу присъединяването на двете страни към пространството за свободно движение, работят срещу собствените си национални експерти и нарушават общностните закони. На въпрос дали при това положение..

публикувано на 12.12.18 в 11:04
Красимир Каракачанов

Парламентът отхвърли искането на "Воля" да бъде изслушан военният министър

Парламентът отхвърли искането на партия "Воля" в пленарната зала да бъде изслушан вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов във връзка с разкритията за нередности и злоупотреби при доставката на храни за армията. Депутатът от "Воля" Пламен Христов посочи: "Най-важно е той да отговори първо на нас и да получим адекватен отговор дали наистина..

публикувано на 12.12.18 в 10:50

Без дебат парламентът прие промените в Закона за радиото и телевизията

Парламентът единодушно и без дебат гласува окончателно промените в Закона за радиото и телевизията, с които се предвижда   Българското национално радио да отделя от държавната си субсидия издръжка на музикалните си състави не повече от 10 на сто от субсидията си и фонд "Радио и телевизия". С промените се регламентира и че Българското национално..

публикувано на 12.12.18 в 10:42
Тереза Мей

Вътрешнопартиен вот на недоверие срещу Тереза Мей тази вечер

Депутатите от британската Консервативна партия задействаха процедура за гласуване на вътрешнопратиен вот на недоверия в премиера Тереза Мей след като бяха събрани необходимите за това 48 писма. Гласуването ще се състои тази вечер. Председателят на Комитет 1922 Греъм Брейди обяви официално, че 15% от депутатите от Консервативната партия са внесли..

публикувано на 12.12.18 в 10:25