Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборите на Дания и Ирландия ще решават спора си в реванша

Дания-Ирландия 0:0
Снимка: ЕПА/БГНЕС

  Ирландия измъкна равенство 0:0 при гостуването си на Дания в първата среща от баражите за класиране на финалите на Световното първенство по футбол в Русия през следващото лято.

Домакините контролираха топката и играта беше се развиваше предимно в половината на съперника, но островитяните се защитаваха добре, а и вратарят Дарън Рандолф имаше отличен ден.

    Още в 12-ата минута Йенс Ларсон стреля опасно от наказателното поле, Рандолф успя да отбие, а при добавката на Андреас Корнелиус отново стражът на гостите се намеси решаващо.

  След малко повече от половин час звездата на домакините Кристиан Ериксен отправи удар от дистанция, Рандолф парира, но право към Пионе Систо, който от десетина метра шутира по диагонала, но топката премина на сантиметри край целта.

    Едва в края на първата част ирландците опитаха някои атаки и в 43-ата минута Сайлъс Кристи проби от дясно в наказателното поле и опита да преодолее Каспер Шмайхел с техничен прехвърлящ удар от малък ъгъл, но вратарят на Дания изби.

  След почивката положенията бяха по-малко, а в самия край Рандолф спаси Ирландия от загуба, след като парира коварен удар с глава на Юсуф Поулсен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени