Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германец печели в Леви, Камен Златков отпадна в първия манш

Камен Златков
Снимка: БФСКИ

Германецът Феликс Нойройтер спечели слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Леви (Финландия).

Световният вицешампион от Шладминг 2013 Нойройтер кара солидно и в двата манша и финишира с общо време 1:42.83 минути, за да запише 13-ата си победа за Световната купа и първа от средата на февруари 2016 година насам.

Германецът беше втори след първия манш, но се възползва от грешка на лидера Дейв Райдинг от Великобритания, който не успя да завърши. Райдинг вършеше към първа победа в кариерата и имаше аванс от 51 стотни от секундата в средата на второто спускане, но допусна грешка и отпадна.

Така втори на 37 стотни завърши победителят в Леви от 2014 година Хенрик Кристоферсен (Норвегия), а трети на 45 стотни остана Матиас Харгин от Швеция.

Носителят на Световната купа през последните шест сезона Марсел Хиршер от Австрия беше четвърти след първия манш, но в крайна сметка се класира 17-и след колебливо второ спускане на 1.32 секунда след победителя.

Българинът Камен Златков отпадна в първия манш на слалома в Леви при дебюта в Световната купа. Златков стартира с номер 55, но направи грешка още в самото начало и пропусна врата. Това беше и първи старт за сезона за алпийците.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени