Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров: Агресивната игра се отплаща

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мачът с четвъртия в световната ранглиста Доминик Тийм беше по-труден от психическа гледна точка, сподели Григор Димитров след трисетовата победа над австриеца в първия си мач от финалния турнир на мъжката тенис асоциация в Лондон.

Все пак ми е за първи път, за път играя на този корт, за първи път съм на Мастърс. Трябваше да използвам много от моментите в които имах шанс не само да затворя мача, но и когато имах брейк-пойнт, можех още по-добре. Като за начало не е зле. Със всеки изминал гейм се чувствам по-добре и по-добре.

По някой път загубваш ритъм. Не мога, защото съм загубил ритъм, да спра да играя. Винаги трябва да намериш правилния момент. Агресивната игра се отплаща, допълни първата ни ракета.

Титла от Големия шлем ще означава всичко за мен. Но всичко трябва да става поред на нещата. За да спечелиш тези мачове, тези турнири, се изисква съвсем малко още. Но това малко е толкова много, че трябва да се надгражда всеки изминал ден.

Всеки един мач тук е важен. Няма значение в каква фаза си. Не съм виждал толкова български знамена. Беше уникална атмосфера, завърши Димитров.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!